Najlepsze przepisy na dania z dyni

Gdzie wyrzucać opakowania z przypraw?

O podstawach segregacji śmieci uczą się już dzieci w szkole podstawowej. Dorośli wiedzą jednak, że zasad wyrzucania odpadów jest naprawdę dużo. Dowiedz się dziś, gdzie wyrzucać opakowania z przypraw. Okazuje się, że mogą trafić do różnych pojemników.

Gdzie wyrzucać opakowania z przypraw? | Fot.123RF/Picsel

Spis treści:

Przyprawy to bardzo popularny dodatek do dań i przekąsek. Większość osób nie wyobraża sobie bez nich swojego codziennego funkcjonowania w kuchni. Dzielimy je na roślinne, warzywne i korzenne - nie tylko poprawiają one smak wielu potraw, ale także zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Jedną z największych zagwozdek w kontekście segregacji śmieci jest to, gdzie wyrzucać opakowania z przypraw.

Sprawdź także: Gdzie wyrzucać oleje, oliwę i tłuszcze roślinne?

Gdzie wyrzucać opakowania z przypraw?

Z jednej strony miały one kontakt z jedzeniem, z drugiej strony są w większości przypadków prawie w całości wykonane z plastiku. Jak sobie poradzić z tym trudnym przypadkiem? Należy dokładnie obejrzeć dane opakowanie i ocenić, z czego zostało ono wyprodukowane.

Jeśli jest to szkło, umieść pusty słoiczek w koszu na śmieci zmieszane. Zaopatrzyłeś się w przyprawy w metalowej puszce? Tutaj sprawa jest bardzo prosta - po prostu wyrzuć ją do kontenera na metale i tworzywa sztuczne. Kolejnym tworzywem często wykorzystywanym w produkcji powyższych artykułów spożywczych są papierowe torebki.

Jeśli są one w całości zrobione z papieru, umieść je w koszu na makulaturę. Nierzadko elementem takich opakowań jest także plastikowa folia - tego typu opakowanie powinno powędrować do pojemnika dedykowanego odpadom zmieszanym. Jeśli nie wiesz, gdzie wyrzucić foliowe torebki, wystarczy, że umieścisz je w koszu na tworzywa sztuczne.

Źródło: Smaker.pl

Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy

Zobacz także:

Pięć najgorszych diet zdaniem lekarzy. Schudniesz, ale zepsujesz sobie metabolizm »

Zagadka na spostrzegawczość z czosnkiem w roli głównej. Znajdź podmienioną główkę »

Jedna szklanka dziennie obniży poziom cholesterolu. Jedz codziennie przed południem »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
3
Przetwory Marynowana dynia

Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...

Odsłon: 253

>60 min
3
Dania główne Grzyby leśne duszone w śmietanie

Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...

Odsłon: 112

30 min
2

Polecane artykuły

Informacje Cukinia na trzy sposoby. Te pyszności mogą jeść nawet cukrzycy

Cukinia jest zdrowym i lekkostrawnym warzywem, w dodatku, co ważne dla cukrzyków, ma niski indeks glikemiczny, co czyni ją idealnym składnikiem dla...

3
Ewa gotuje Jesienna kuchnia Ewy Wachowicz. Nie zabrakło grzybów i rozgrzewającej zupy

Ewa Wachowicz w 519. odcinku kulinarnego programu "Ewa Gotuje" wprowadziła do swojej kuchni jesienne składniki. Nie mogło zabraknąć zupy kremu czy...

2
Informacje Zupa-krem, leczo, kotleciki. Sycące zupy i potrawy z dyni

Dynia to niekwestionowany symbol jesieni, a jej wszechstronność w kuchni pozwala na przygotowanie z niej wyjątkowo sycących i aromatycznych dań. Od...

16
Informacje Pyszne ciasta z gruszkami. Wybierz dobrą odmianę, zawsze się uda

Gruszki to doskonały wybór, jeśli szukacie owoców, które wzbogacą wasze wypieki o naturalną słodycz i delikatny aromat. Niezależnie od tego, czy pl...

2