„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” podbiła serca widzów na całym świecie. Amerykańska odsłona formatu wykreowała gwiazdę Gordona Ramsaya. Liczne kolejne edycje m.in. w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie, Ukrainie i w Polsce gromadziły miliony widzów. O sukcesie formatu nie zdecydowały jednak doskonałe receptury i kunszt, jakim muszą wykazać się uczestnicy, ale przede wszystkim emocje towarzyszące rywalizacji i charyzma prowadzącego.
14. uczestników zamieszka razem w willi Hell’s Kitchen. W każdym odcinku dwie drużyny - niebieskich i czerwonych zmierzą się z kulinarnym zadaniem, a zwycięska drużyna dostanie wyjątkową nagrodę - spotkania z niezwykłymi gośćmi, degustacje luksusowych produktów w ekskluzywnych miejscach, szkolenia z ekspertami. W tym sezonie przegrana drużyna zamiast kary otrzyma „lekcję do odrobienia”, czyli zadanie, które ma ich nauczyć pokory, szacunku do pracy i produktu oraz pokazać wartość pracy zespołowej.
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_production_2022_08_02/efe35ae3ce0b251bbd5a1aef26185a8a-article_content.jpg)
W nowym sezonie „Piekielnej Kuchni" nie zabraknie też największych gwiazd polskiego show-biznesu. W piekielnej restauracji będą próbowały i oceniały kulinarne poczynania uczestników. Wśród gości: Young Leosia, Blowek, Jacek Fedorowicz, Grażyna Szapołowska, Janusz Palikot i wielu innych.
Szefowi w poskromieniu uczestników i koordynacji pracy będą pomagać sous chefowie:
- Robert Kondziela - mistrz gotowania z 30-letnim doświadczeniem, edukator kulinarny i ekspert w dziedzinie kuchni polskiej. Od 20 lat współpracuje z Mateuszem Gesslerem, obecnie zajmując stanowisko szefa kuchni w czterech jego restauracjach.
- Bartłomiej Krężel – z gastronomią związany jest od zawsze. Swój talent i charakter pokazał w programie „Top Chef”, gdzie znalazł się w pierwszej piątce najlepszych kucharzy. Dziś jest właścicielem i szefem kuchni czterech restauracji na Dolnym Śląsku.
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_production_2022_08_02/718681426b8495b5e127faf98c154ef0-article_content.jpg)
Piekielne zmagania, łzy, zaskakujące decyzje szefa Mateusza Gesslera i wyzwania, jakich w „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia" jeszcze nie było.
To wszystko już od 31 sierpnia, w każdą środę o godzinie 20:00 w Telewizji Polsat.
Producentem wykonawczym programu jest firma Jake Vision.
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_production_2022_08_02/79096437471040b1226d85064208a388-article_content.jpg)