Sprawdzone przepisy na grilla

To będzie najbardziej smakowity i najostrzejszy show tej jesieni. Po przerwie powraca „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”. Widzów czeka nieprzyzwoicie wielka porcja emocji, bo uczestnicy mają niepohamowany apetyt na zwycięstwo. Czternastu kucharzy będzie musiało się zmierzyć nie tylko z wyzwaniami kulinarnymi. Trzeba mieć piekielnie mocne nerwy, żeby ze spokojem przyjąć surowe oceny nowego szefa, jednego z najbardziej uznanych polskich mistrzów kuchni, Mateusza Gesslera. Stawka jest wysoka! Zwycięzca zdobędzie 100 tysięcy złotych i staż w jednej z restauracji Mateusza Gesslera.

Fot. materiały prasowe/Polsat

„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” podbiła serca widzów na całym świecie. Amerykańska odsłona formatu wykreowała gwiazdę Gordona Ramsaya. Liczne kolejne edycje m.in. w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie, Ukrainie i w Polsce gromadziły miliony widzów. O sukcesie formatu nie zdecydowały jednak doskonałe receptury i kunszt, jakim muszą wykazać się uczestnicy, ale przede wszystkim emocje towarzyszące rywalizacji i charyzma prowadzącego.

14. uczestników zamieszka razem w willi Hell’s Kitchen. W każdym odcinku dwie drużyny - niebieskich i czerwonych zmierzą się z kulinarnym zadaniem, a zwycięska drużyna dostanie wyjątkową nagrodę - spotkania z niezwykłymi gośćmi, degustacje luksusowych produktów w ekskluzywnych miejscach, szkolenia z ekspertami. W tym sezonie przegrana drużyna zamiast kary otrzyma „lekcję do odrobienia”, czyli zadanie, które ma ich nauczyć pokory, szacunku do pracy i produktu oraz pokazać wartość pracy zespołowej.

Fot. materiały prasowe/Polsat

W nowym sezonie „Piekielnej Kuchni" nie zabraknie też największych gwiazd polskiego show-biznesu. W piekielnej restauracji będą próbowały i oceniały kulinarne poczynania uczestników. Wśród gości: Young Leosia, Blowek, Jacek Fedorowicz, Grażyna Szapołowska, Janusz Palikot i wielu innych.

Szefowi w poskromieniu uczestników i koordynacji pracy będą pomagać sous chefowie:

  • Robert Kondziela - mistrz gotowania z 30-letnim doświadczeniem, edukator kulinarny i ekspert w dziedzinie kuchni polskiej. Od 20 lat współpracuje z Mateuszem Gesslerem, obecnie zajmując stanowisko szefa kuchni w czterech jego restauracjach.
  • Bartłomiej Krężel – z gastronomią związany jest od zawsze. Swój talent i charakter pokazał w programie „Top Chef”, gdzie znalazł się w pierwszej piątce najlepszych kucharzy. Dziś jest właścicielem i szefem kuchni czterech restauracji na Dolnym Śląsku.
Fot. Fot. materiały prasowe/Polsat // Robert Kondziela i Bartłomiej Krężel

Piekielne zmagania, łzy, zaskakujące decyzje szefa Mateusza Gesslera i wyzwania, jakich w „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia" jeszcze nie było.

To wszystko już od 31 sierpnia, w każdą środę o godzinie 20:00 w Telewizji Polsat.

Producentem wykonawczym programu jest firma Jake Vision.

Fot. Fot. materiały prasowe/Polsat // Mateusz Gessler

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Najprostsze zapiekanki

Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...

Odsłon: 47

15 min
1
Przekąski Śledzie w oleju

Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...

Odsłon: 57

30 min
1
Dania główne Kurczak ze szpinakiem

Brakuje ci pomysłu na przygotowanie filetów z kurczaka? Podany z sosem śmieta...

Odsłon: 88980

30 min
89
Ciasta Placek z kruszonką

Placek z kruszonką to świetny pomysł na deser. Jest bardzo prosty w wykonaniu...

Odsłon: 2750

30 min
3