Chyba każdy wie, że awokado ma wiele cennych właściwości. Działa przeciwzapalnie, obniża zbyt wysoki poziom "złego" cholesterolu, pozytywnie wpływa na kondycję skóry i wspiera układ odpornościowy. Jeśli do potrawy trafi też kiwi i pomarańcza, to masz pewność, że dostarczasz organizmowi sporą dawkę witamin i mikroelementów. Z wszystkich owoców wyczarujesz pyszny koktajl, który stanowi świetne śniadanie lub przekąskę!

 

Polecane artykuły

Informacje Warzywo idealne dla diabetyków i na problemy z trawieniem. Można jeść na surowo, robić zupy i koktajle

Boćwina to warzywo, które wyróżnia się ciekawym smakiem, wszechstronnym zastosowaniem w kuchni oraz wysoką wartością odżywczą. Dobrze wpływa ona na...

2
Informacje Najlepsze zapiekanki z cukinii. Będziesz rozdawać przepisy sąsiadkom

Jesteś fanem zapiekanek i możesz jeść je praktycznie każdego dnia? W takim razie koniecznie spróbuj takiej, w której pierwsze skrzypce gra cukinia...

4
Informacje 6 przepisów na młodą kalarepę. Rodzina często będzie prosić o te dania

Młoda kalarepa to warzywo, które w prosty sposób można wkomponować w codzienne posiłki. Jest pełna witamin, lekka i wyjątkowo smaczna. Zaskoczcie s...

4
Informacje Ma dużo selenu, dobrych tłuszczów i jest chuda. Ryba odpowiednia nie tylko dla seniorów

Szukasz alternatywy dla popularnego łososia czy dorsza? Okoń morski to niedoceniony skarb mórz i oceanów. Ta delikatna, chuda ryba nie tylko zachwy...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
5
Desery Tiramisu w pucharkach

Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...

Odsłon: 611

15 min
10
15 min
2