
JULIA OLEŚ
Wiek: 32 lata
- Julia jest pewną siebie i przebojową kobietą, matką i partnerką. Prowadzi dwa biznesy, w tym wydawnictwo, gdzie publikuje również swoje książki.
- Nie boi się wyzwań, lubi być liderem i działać pod presją czasu.
- Mówi, że jest pisarką, dziennikarką i influencerką. Gotuje, pisze i uwielbia, kiedy jest intensywnie.
- Jest peskatarianką, je ryby i owoce morza. Zdarza jej się zjeść mięso w dobrej restauracji, ale boczku, parówek i kurczaka w jej lodówce nikt nie znajdzie.
- Uwielbia gotować, ale też przykłada dużą wagę do zdobywania wiedzy w tematyce kulinarnej. Jej partner świetnie gotuje i chętnie razem tworzą ciekawe i smaczne dania.
- Ma już swoją pozycję w mediach społecznościowych i nie chciałaby jej stracić, ale jest gotowa, aby zmierzyć się w programie z nowymi wyzwaniami i z samą sobą.
- Czuje się dobrze w kuchni włoskiej, indyjskiej i w deserach.

IGOR ŁUBKOWSKI
Wiek: 24 lata
- Wychowywał się w Wielkiej Brytanii, więc to angielski jest jego pierwszym językiem.
- Wziął udział w programie „Love Island. Wyspa miłości”, gdzie poznał Magdę - swoją nieodłączną drugą połówkę.
- Na co dzień jest influencerem - prowadzi ze swoją dziewczyną kanał na YouTube związany z podróżami. To z licznych wyjazdów czerpie dużo kulinarnych inspiracji. Pasjonuje się też fotografią.
- Mediami społecznościowymi zainteresował się w wieku osiemnastu lat, kiedy rozpoczęła się jego przygoda z muzyką i didżejowaniem. Potem wyjechał na jakiś czas do Azji, gdzie z kolei wziął udział w kursie przygotowywania potraw azjatyckich. To zainspirowało go do dalszego gotowania. Po przeżyciu trzęsienia ziemi wrócił do Wielkiej Brytanii.
- Pasją do gotowania zaraziła go mama. Podczas studiów mieszkał w domu z sześcioma współlokatorami, dla których szykował obiady. Jego pierwszym kontaktem ze światem profesjonalnej gastronomii była praca na zmywaku i jako pomoc kuchenna w jednej z topowych brytyjskich restauracji.
- Dzięki pobytowi w Azji dobrze czuje się, przygotowując dania kuchni tajskiej, a słabiej z kuchnią polską i z deserami.
- Nie boi się pracy pod presją czasu i krzyczącego szefa, ale boi się tęsknoty za swoją dziewczyną.

OSUEMHE (OSI) UGONOH
Wiek: 28 lat
- Każdy nazywa ją Osi. Jest Polką nigeryjskiego pochodzenia i cały czas odkrywa, co to znaczy być częścią tych dwóch kultur. Jest ciekawa świata, ludzi, jak i jedzenia z różnych rejonów.
- Jest modelką, dietetyczką i influencerką z holistycznym podejściem do zdrowia. Interesuje się psychologią, fitnessem i odżywianiem. Uwielbia próbować nowych rzeczy w kuchni, w sposobie trenowania i w sposobie odżywiania.
- Może pochwalić się tytułem Miss Africa, który zdobyła w Irlandii. Wygrała czwartą edycję „Top Model” i została ulubienicą widzów tego programu.
- Myśli, że człowiek nigdy nie przestaje się uczyć i rozwijać, dlatego lubi stawiać się w sytuacjach, które pozwalają jej zdobywać nowe umiejętności.
- Lubi tworzyć zdrowe potrawy. Nie czuje się mocna w kuchni typowo polskiej i azjatyckiej. Zjedzenie dziwnych owadów mogłoby być dla niej sporym wyzwaniem.

HUBERT JABŁOŃSKI
Wiek: 23 lata
- Hubert marzył o udziale w programie „Hell’s Kitchen” odkąd skończył czternaście lat. Chciał się zgłosić, kiedy osiągnął pełnoletność, ale wtedy skończyła się emisja programu.
- Uwielbia polską kuchnię, a zwłaszcza schabowego w wykonaniu swojej babci.
- Sam pisze o sobie tak: „Moją supermocą jest sposób łączenia nowoczesności z klasyką, którą nazywam klasyką z lekkim twistem. Uwielbiam klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie bądź połączone z klasycznym daniem zupełnie innej kuchni. Są to konsekwencje pracy z szefem Aytem Erdoganem, który pokazał mi, jak świetnie można się bawić, łącząc na talerzach różne kultury”.
- Hubert uwielbia też kuchnię azjatycką, ale nie jest mocny w niej kulinarnie. Desery też nie są jego mocną stroną.
- Jego drugą pasją, oprócz gotowania, jest pożarnictwo. Od dwóch lat jest czynnym strażakiem i bierze udział w akcjach ratowniczych.

INA RYBARCZYK
Wiek: 33 lata
- Absolwentka grafiki na poznańskiej Akademii Sztuk Pięknych.
- Założycielka bloga truetastehunters.com z wegańskimi przepisami pozbawionymi glutenu i cukru, autorka trzech książek kulinarnych.
- Od sześciu lat prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce.
- W wolnym czasie maluje i trenuje pole dance.
- Mówi o sobie, że jest nieprzewidywalna i bardzo emocjonalna. W pracy czuje odpowiedzialność za zespół, a w razie niepowodzenia śmiało bierze winę na siebie.
- Nie je mięsa i - jak twierdzi - nie potrafi go przyrządzić, podobnie jak ryb i owoców morza.
- Zapewnia, że w programie jest gotowa na wszystkie wyzwania. Nawet jeśli będą wiązały się ze złamaniem wegańskich przekonań.
Producentem wykonawczym programu jest firma Jake Vision.
„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” od 31 sierpnia w każdą środę o godz. 20:00 w Telewizji POLSAT.
