Oto pierwsi uczestnicy 6. edycji „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”!

Do rywalizacji o prestiżowy tytuł, 100 tysięcy złotych i staż w jednej z restauracji Mateusza Gesslera, nowego Szefa „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” stanie czternastka uczestników. Wśród nich strażak Hubert, który od dzieciństwa marzył o udziale w programie, dietetyczka i modelka Osi, absolwentka grafiki i założycielka roślinnego bloga Ina, uczestnik drugiej edycji „Love Island. Wyspa miłości” Igor oraz influencerka i autorka książek Julia. Premiera programu już 31 sierpnia w środę o godz. 20:00 w Polsacie. Poznajcie bliżej pierwszych uczestników „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”!

Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

JULIA OLEŚ
Wiek: 32 lata

  • Julia jest pewną siebie i przebojową kobietą, matką i partnerką. Prowadzi dwa biznesy, w tym wydawnictwo, gdzie publikuje również swoje książki.
  • Nie boi się wyzwań, lubi być liderem i działać pod presją czasu.
  • Mówi, że jest pisarką, dziennikarką i influencerką. Gotuje, pisze i uwielbia, kiedy jest intensywnie.
  • Jest peskatarianką, je ryby i owoce morza. Zdarza jej się zjeść mięso w dobrej restauracji, ale boczku, parówek i kurczaka w jej lodówce nikt nie znajdzie.
  • Uwielbia gotować, ale też przykłada dużą wagę do zdobywania wiedzy w tematyce kulinarnej. Jej partner świetnie gotuje i chętnie razem tworzą ciekawe i smaczne dania.
  • Ma już swoją pozycję w mediach społecznościowych i nie chciałaby jej stracić, ale jest gotowa, aby zmierzyć się w programie z nowymi wyzwaniami i z samą sobą.
  • Czuje się dobrze w kuchni włoskiej, indyjskiej i w deserach.
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

IGOR ŁUBKOWSKI
Wiek: 24 lata

  • Wychowywał się w Wielkiej Brytanii, więc to angielski jest jego pierwszym językiem.
  • Wziął udział w programie „Love Island. Wyspa miłości”, gdzie poznał Magdę - swoją nieodłączną drugą połówkę.
  • Na co dzień jest influencerem - prowadzi ze swoją dziewczyną kanał na YouTube związany z podróżami. To z licznych wyjazdów czerpie dużo kulinarnych inspiracji. Pasjonuje się też fotografią.
  • Mediami społecznościowymi zainteresował się w wieku osiemnastu lat, kiedy rozpoczęła się jego przygoda z muzyką i didżejowaniem. Potem wyjechał na jakiś czas do Azji, gdzie z kolei wziął udział w kursie przygotowywania potraw azjatyckich. To zainspirowało go do dalszego gotowania. Po przeżyciu trzęsienia ziemi wrócił do Wielkiej Brytanii.
  • Pasją do gotowania zaraziła go mama. Podczas studiów mieszkał w domu z sześcioma współlokatorami, dla których szykował obiady. Jego pierwszym kontaktem ze światem profesjonalnej gastronomii była praca na zmywaku i jako pomoc kuchenna w jednej z topowych brytyjskich restauracji.
  • Dzięki pobytowi w Azji dobrze czuje się, przygotowując dania kuchni tajskiej, a słabiej z kuchnią polską i z deserami.
  • Nie boi się pracy pod presją czasu i krzyczącego szefa, ale boi się tęsknoty za swoją dziewczyną.
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

OSUEMHE (OSI) UGONOH
Wiek: 28 lat

  • Każdy nazywa ją Osi. Jest Polką nigeryjskiego pochodzenia i cały czas odkrywa, co to znaczy być częścią tych dwóch kultur. Jest ciekawa świata, ludzi, jak i jedzenia z różnych rejonów.
  • Jest modelką, dietetyczką i influencerką z holistycznym podejściem do zdrowia. Interesuje się psychologią, fitnessem i odżywianiem. Uwielbia próbować nowych rzeczy w kuchni, w sposobie trenowania i w sposobie odżywiania.
  • Może pochwalić się tytułem Miss Africa, który zdobyła w Irlandii. Wygrała czwartą edycję „Top Model” i została ulubienicą widzów tego programu.
  • Myśli, że człowiek nigdy nie przestaje się uczyć i rozwijać, dlatego lubi stawiać się w sytuacjach, które pozwalają jej zdobywać nowe umiejętności.
  • Lubi tworzyć zdrowe potrawy. Nie czuje się mocna w kuchni typowo polskiej i azjatyckiej. Zjedzenie dziwnych owadów mogłoby być dla niej sporym wyzwaniem.
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

HUBERT JABŁOŃSKI
Wiek: 23 lata

  • Hubert marzył o udziale w programie „Hell’s Kitchen” odkąd skończył czternaście lat. Chciał się zgłosić, kiedy osiągnął pełnoletność, ale wtedy skończyła się emisja programu.
  • Uwielbia polską kuchnię, a zwłaszcza schabowego w wykonaniu swojej babci.
  • Sam pisze o sobie tak: „Moją supermocą jest sposób łączenia nowoczesności z klasyką, którą nazywam klasyką z lekkim twistem. Uwielbiam klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie bądź połączone z klasycznym daniem zupełnie innej kuchni. Są to konsekwencje pracy z szefem Aytem Erdoganem, który pokazał mi, jak świetnie można się bawić, łącząc na talerzach różne kultury”.
  • Hubert uwielbia też kuchnię azjatycką, ale nie jest mocny w niej kulinarnie. Desery też nie są jego mocną stroną.
  • Jego drugą pasją, oprócz gotowania, jest pożarnictwo. Od dwóch lat jest czynnym strażakiem i bierze udział w akcjach ratowniczych.
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

INA RYBARCZYK
Wiek: 33 lata

  • Absolwentka grafiki na poznańskiej Akademii Sztuk Pięknych.
  • Założycielka bloga truetastehunters.com z wegańskimi przepisami pozbawionymi glutenu i cukru, autorka trzech książek kulinarnych.
  • Od sześciu lat prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce.
  • W wolnym czasie maluje i trenuje pole dance.
  • Mówi o sobie, że jest nieprzewidywalna i bardzo emocjonalna. W pracy czuje odpowiedzialność za zespół, a w razie niepowodzenia śmiało bierze winę na siebie.
  • Nie je mięsa i - jak twierdzi - nie potrafi go przyrządzić, podobnie jak ryb i owoców morza.
  • Zapewnia, że w programie jest gotowa na wszystkie wyzwania. Nawet jeśli będą wiązały się ze złamaniem wegańskich przekonań.

Producentem wykonawczym programu jest firma Jake Vision.

 Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” od 31 sierpnia w każdą środę o godz. 20:00 w Telewizji POLSAT.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto cytrynowe bez pieczenia

Ciasto przygotowane z przepisu Moje domowe jedzenie. oto link do przepisu; h...

Odsłon: 3766

60 min
42
Dodatki Smalec domowy z boczkiem wędzonym

Mój domowy smalec to prosty przepis na pyszne smarowanie, jest to słonina pok...

Odsłon: 57

60 min
1
30 min
2

Polecane artykuły

Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2
Informacje Karkówka rozpływa się w ustach. To dzięki marynacie ze składnikiem, który zwykle wylewasz

Majówka już za pasem, na pewno więc w wielu domach rozpoczął się sezon grillowy. Podczas rodzinnej posiadówki obok kiełbas, kaszanek, czy szaszłykó...

3
Informacje BIO Gotowanie

Karolina Kowalewska-Walas zaprasza do swojej kuchni, w której przygotuje propozycję zbilansowanego i zdrowego posiłku dla całej rodziny. Mowa o ows...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Wiosenna zupa cytrynowa, ryba z sosem maślanym, biszkopt

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz w kolejnym odcinku autorskiego programu "Ewa gotuje", zaprezentuje widzom pomysł na znakomity, dwudaniowy obiad oraz...

0