Wytrawne dania na Boże Narodzenie

Moda na gin rozkwita w polskich barach! W dniach 1-19 czerwca, w 5 największych polskich miastach, odbędzie się premierowa edycja Festiwalu promocji kultury ginu – GinWeek. Goście Festiwalu będą mogli odwiedzić ponad 60 topowych GinBarów i skosztować zestawu modnych koktajli w festiwalowej cenie.

Fot. materiały prasowe

Moda na gin dotarła do Polski! Koktajle na bazie ginu są coraz ciekawsze i popularniejsze w najlepszych polskich barach od kilku lat. – Niewątpliwie gin przeżywa odrodzenie! Dzisiaj ten klasyk koktajlowej kultury staje się jeszcze bardziej różnorodny niż wcześniej, zachwyca nowymi smakami i wyrafinowanymi miksami. Stąd pomysł na promocję kultury ginu i organizację Festiwalu GinWeek w Polsce. zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu. Wydarzenie jest doskonałym pretekstem do spędzenia czasu ze znajomymi. Ciepłe, letnie wieczory to doskonały moment na degustacje koktajli z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców i pomysł na zakończenie dnia w miłym towarzystwie. – Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia GinBarów biorących udział w wydarzeniu. Wśród nich są znane i lubiane bary, a także nowe miejsca, które powstały na fali wyśmienicie rozwijającej się sceny barmańskiej dodaje Pawella.

 

Festiwal odbędzie się w dniach 1-19 czerwca w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu oraz Poznaniu. Uczestniczące w nim bary zapraszają do rezerwacji zestawu dwóch modnych koktajli opartych na alkoholach na ginie Beefeater w promocyjnej cenie 39 zł (to w wielu przypadkach ponad 50% zniżki). Mechanizm Festiwalu jest bardzo prosty – rezerwacje dostępne są na stronie festiwalu.

 

 

Premierowa edycja Festiwalu stanowi przede wszystkim pretekst do odkrywania kultury ginu, poznania talentów najlepszych barmanów i degustacji najmodniejszych zestawów koktajlowych przygotowanych zgodnie z najnowszymi, światowymi trendami.

 

Wydarzenie promuje odpowiedzialną i jakościową konsumpcję koktajli w umiarkowanych ilościach. Biorą w nim udział wyłącznie najlepsze, starannie wyselekcjonowane bary w kraju. W Poznaniu jest to m.in. Dram Bar, F…ing Delicious czy Może Gin Chill. Można w nich skosztować znanych na całym świecie koktajlowych klasyków, a także autorskich i popisowych kompozycji, przygotowywanych przez mistrzów sztuki barmańskiej na bazie ginu Beefeater.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Pstrąg z patelni

Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...

Odsłon: 452

30 min
14
Ciasta Bezglutenowy piernik

Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...

Odsłon: 5571

30 min
5
Dania główne Makaron z pieczarkami

Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...

Odsłon: 1139

30 min
8
Ciasta Sernik "Plaster miodu"

Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...

Odsłon: 1315

>60 min
4

Polecane artykuły

Ewa gotuje Boże Narodzenie w kuchni Ewy Wachowicz. Wigilijne przepisy, które warto znać

W kuchni Ewy Wachowicz trwają przygotowania do tegorocznej wigilii. W 530. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zdradzi swój przepis na pyszne...

0
Informacje Ciasta na święta bez pieczenia. Ich przygotowanie to tylko chwilka!

Szukasz inspiracji na szybkie i smaczne wypieki? Ciasta na święta bez pieczenia to idealne rozwiązanie dla zabieganych! Przygotujesz je w mgnieniu...

3
Ewa gotuje Świąteczne przepisy Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz już od lat dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami na wigilijne i bożonarodzeniowe dania. Wśród propozycji mistrzyni kuchni...

5
Informacje Co zrobić, żeby makowiec nie popękał – kuchenne triki. Stary przepis na tradycyjny makowiec

Jak upiec makowiec, żeby był perfekcyjny i co zrobić, żeby ten klasyczny wypiek nie popękał, a masa była wilgotna i aromatyczna? Odkryj kuchenne tr...

7