Ten przepis na sandwich obejrzały 23 miliony osób!

Popularny Tik Toker @bayashi.tiktok, który w internecie umieszcza filmiki z przepisami, zaskoczył fanów nietypowym pomysłem na sandwich. Recepturę na wielowarstwową kanapkę obejrzały już ponad 23 miliony osób z całego świata. Przekonaj się, w czym tkwi sekret pysznego smaku tej przekąski.

Fot.123RF/Picsel

@bayashi.tiktok to japoński twórca internetowy, który za pośrednictwem aplikacji mobilnej Tik Tok oraz kanału na platformie YouTube dzieli się z fanami swoimi pomysłami kulinarnymi. Widzów ma naprawdę wielu, bo na samym Tik Toku jego poczynania śledzi już ponad 26 milionów osób.

@bayashi.tiktok udostępnia nagrania, na których przygotowuje ciekawe dania. Jednym z takich przysmaków jest wegetariański sandwich. Twórca celowo przyspieszył video, aby w minutę pokazać, jak przyrządza się wielowarstwową, apetyczną kanapkę w stylu amerykańskim. Na podstawie filmiku przygotowaliśmy przepis na słynny sandwich z Tik Toka. Znajdziesz go poniżej.

Jak zrobić sandwich z Tik Toka?

Składniki

  • 2 kromki chleba tostowego,
  • min. 10 plastrów żółtego sera,
  • szklanka mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • olej,
  • 1 awokado,
  • 1 pomidor,
  • pół kapusty białej,
  • majonez,
  • sos bbq.

Przygotuj dwie kromki chleba tostowego i obkrój skórki ze wszystkich stron. Pokrój skórki w kostkę i zblenduj na okruszki. Ułóż co najmniej pięć kwadratowych kawałków sera żółtego na sobie i obtocz je mąką. Następnie weź kolejne pięć kawałków i powtórz czynność. 

Do głębokiej miski wbij dwa jajka i rozkłóć. Serowe „wieże" przełóż na formę do zapiekania i zalej rozbełtanym jajkiem. Obtocz dokładnie okruszkami ze skórki chleba. Wrzuć na bardzo gorący olej i usmaż. Obierz awokado i pokrój w cienkie plasterki. Tak samo zrób z pomidorem. Pół dużej, białej kapusty zetrzyj na tarce, przepłucz pod wodą, odcedź i dokładnie osusz.

Jedną z obkrojonych ze skórki kanapek wysmaruj dokładnie cienką warstwą majonezu. Ułóż na niej warstwę startej kapusty, polej sosem bbq, ułóż jeden upieczony ser, kilka plasterków pomidora oraz awokado, polej kolejny raz sosem, przyłóż drugim upieczonym serem i dociśnij drugą kanapką obraną ze skórki. 

Całość zawiń szczelnie w folię spożywczą, aby sandwich nabrał odpowiedniego, zwartego kształtu. Przekrój na pół i delektuj się pysznym smakiem!

Zobacz także:

Wspieramy Ukrainę. Tu zamieścisz ogłoszenie o swojej pomocy »

Dorsz atlantycki: Właściwości i sposób przyrządzania »

Bób dla psa: Czy jest bezpieczny? »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
3
wszystkie
9
Dodatki ogórki z koperkiem

Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...

Odsłon: 86

wszystkie
4
Przetwory Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu

Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...

Odsłon: 1652

>60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1