Sezon na dynię

Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla!

Przepis Pani Katarzyny K. z Krakowa: Makaron z sosem czereśniowym

To jest pyszne :)

Składniki:

- makaron fusilli Barilla;
- czereśnie;
- jogurt naturalny;
- miód do smaku;
- migdały w płatkach.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Czereśnie dokładnie umyj, osusz i usuń z nich pestki. Kilka zostaw do dekoracji, pozostałe połącz z jogurtem i zmiksuj na koktajl. Pod koniec dodaj do smaku miód. Ciepły makaron wyłóż na talerz, polej przygotowanym koktajlem, udekoruj połówkami czereśni i posyp płatkami migdałów.


Zobacz zwycięski przepis Pani Anety P. ze Słupska, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepsze rogaliki

To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...

Odsłon: 35659

60 min
45
Śniadania Pikantny serek śmietankowo - ziołowy

Przepis na ten serek jest prosty i szybki, a serek pyszny. Możemy go przygoto...

Odsłon: 918

15 min
9
Zupy Zupa gulaszowa na żeberkach

Gulaszowa to zupa wyjątkowo lubiana przez wszystkich. Jedna z najsmaczniejszy...

Odsłon: 1086

30 min
6

Przepis dnia

Dania główne Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...

Odsłon: 5992

30 min
12