Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla!

Przepis Pani Katarzyny K. z Krakowa: Makaron z sosem czereśniowym

To jest pyszne :)

Składniki:

- makaron fusilli Barilla;
- czereśnie;
- jogurt naturalny;
- miód do smaku;
- migdały w płatkach.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Czereśnie dokładnie umyj, osusz i usuń z nich pestki. Kilka zostaw do dekoracji, pozostałe połącz z jogurtem i zmiksuj na koktajl. Pod koniec dodaj do smaku miód. Ciepły makaron wyłóż na talerz, polej przygotowanym koktajlem, udekoruj połówkami czereśni i posyp płatkami migdałów.


Zobacz zwycięski przepis Pani Anety P. ze Słupska, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Konfitura z fig (dżem z fig)

Prawdziwy rarytas :) Konfitura z fig to mega pyszny dodatek do rogali, chałek...

Odsłon: 8486

>60 min
12
Ciasta Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i sz...

Odsłon: 14057

60 min
27
Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 954

30 min
5