Boże Narodzenie na słodko

Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla!

Przepis Pani Anety P. ze Słupska

Potrzebne będą:

makaron kokardki 10-15 dag
pierś z kurczaka 1 szt
pomidory suszone 6 szt
serek mascarpone 5 łyżek
bazylia
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone suszone pomidory, makaron oraz serek mascarpone i smażyć do momentu aż serek rozpuści się. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.


Zobacz zwycięski przepis Pana Sławomira S. z Bydgoszczy, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Pychotka bożonarodzeniowa

Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...

Odsłon: 13556

>60 min
16
Ciasta Domek z piernika

Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...

Odsłon: 1553

>60 min
19
Przekąski Zapiekane ziemniaczki

Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.

Odsłon: 2163

30 min
7
Przekąski Śledź po kaszubsku

Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...

Odsłon: 6153

30 min
4