Boże Narodzenie na słono

Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla!

Przepis Pani Anety P. ze Słupska

Potrzebne będą:

makaron kokardki 10-15 dag
pierś z kurczaka 1 szt
pomidory suszone 6 szt
serek mascarpone 5 łyżek
bazylia
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone suszone pomidory, makaron oraz serek mascarpone i smażyć do momentu aż serek rozpuści się. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.


Zobacz zwycięski przepis Pana Sławomira S. z Bydgoszczy, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 10693

60 min
11
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 4802

>60 min
23
60 min
5
>60 min
15