Przepis Pana Sławomira S. z Bydgoszczy
Potrzebne będą:
- opakowanie makaronu Barilla Farfalle
- opakowanie mrożonego szpinaku
- śmietana 18% - 100 mililitrów
- czosnek ząbek - 3 sztuki
- cebula - 1 sztuka
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotuję al dente.
2.Szpinak rozmrażam i odciskam wodę.
3.Na patelni szklę cebulę wraz z czosnkiem na odrobinie oliwy. Po chwili dodaję szpinak i smażę 1 minutę.
4.Śmietanę wlewam do szpinaku. Dokładnie mieszając.
6.Makaron odcedzam, mieszam ze szpinakiem i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
7. Podaję. Smacznego!!!.
Makaron można podawać dodatkowo skropiony oliwą z oliwek i posypany świeżo startym serem.