Sezon na dynię

Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla!

Przepis Pana Sławomira S. z Bydgoszczy

Potrzebne będą:

- opakowanie makaronu Barilla Farfalle
- opakowanie mrożonego szpinaku
- śmietana 18% - 100 mililitrów
- czosnek ząbek - 3 sztuki
- cebula - 1 sztuka
- sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1.Makaron gotuję al dente.

2.Szpinak rozmrażam i odciskam wodę.

3.Na patelni szklę cebulę wraz z czosnkiem na odrobinie oliwy. Po chwili dodaję szpinak i smażę 1 minutę.

4.Śmietanę wlewam do szpinaku. Dokładnie mieszając.

6.Makaron odcedzam, mieszam ze szpinakiem i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

7. Podaję. Smacznego!!!.

Makaron można podawać dodatkowo skropiony oliwą z oliwek i posypany świeżo startym serem.

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepsze rogaliki

To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...

Odsłon: 35659

60 min
45
Śniadania Pikantny serek śmietankowo - ziołowy

Przepis na ten serek jest prosty i szybki, a serek pyszny. Możemy go przygoto...

Odsłon: 918

15 min
9
Zupy Zupa gulaszowa na żeberkach

Gulaszowa to zupa wyjątkowo lubiana przez wszystkich. Jedna z najsmaczniejszy...

Odsłon: 1088

30 min
6

Przepis dnia

Dania główne Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...

Odsłon: 5992

30 min
12