Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla!

Przepis Pana Sławomira S. z Bydgoszczy

Potrzebne będą:

- opakowanie makaronu Barilla Farfalle
- opakowanie mrożonego szpinaku
- śmietana 18% - 100 mililitrów
- czosnek ząbek - 3 sztuki
- cebula - 1 sztuka
- sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1.Makaron gotuję al dente.

2.Szpinak rozmrażam i odciskam wodę.

3.Na patelni szklę cebulę wraz z czosnkiem na odrobinie oliwy. Po chwili dodaję szpinak i smażę 1 minutę.

4.Śmietanę wlewam do szpinaku. Dokładnie mieszając.

6.Makaron odcedzam, mieszam ze szpinakiem i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

7. Podaję. Smacznego!!!.

Makaron można podawać dodatkowo skropiony oliwą z oliwek i posypany świeżo startym serem.

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Konfitura z fig (dżem z fig)

Prawdziwy rarytas :) Konfitura z fig to mega pyszny dodatek do rogali, chałek...

Odsłon: 8486

>60 min
12
Ciasta Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i sz...

Odsłon: 14057

60 min
27
Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 954

30 min
5