Boże Narodzenie na słono

Pełen witamin, pyszny oraz rozgrzewający zielony krem to świetny pomysł na pożywny posiłek po zimowym spacerze. Dzisiaj proponujemy wersję z zielonym groszkiem, ziemniakami, pietruszką oraz serkiem topionym. Pycha!

Fot. materiały prasowe

Składniki:

• 3 pietruszki
• 2 ziemniaki
• 200 g mrożonego zielonego groszku
• 400 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
• 1 serek topiony
• 1000 ml wody Mama i ja
• Garść natki pietruszki i lubczyku, kilka ziaren ziela angielskiego, liście laurowe
• Suszone warzywa (domowa Vegeta) lub sól i pieprz - doprawić do smaku wedle uznania

 

Wykonanie:

1. Pietruszki i ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą, dodać pietruszkę, lubczyk, przyprawy i gotować około 10 minut.
2. Mrożone warzywa gotować do miękkości. Dołożyć serek topiony, wyjąć ziele angielskie, liście laurowe i zblendować na gładko. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję - przecedzić całość przez sitko. Doprawić do smaku, jeśli trzeba.
3. Podawać z domowymi grzankami, natką pietruszki i kleksem jogurtu.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Torcik orzechowy z masą kawową

Anioły witają Nowy Rok pysznym orzechowym tortem z masą kawową. Życzymy Wam...

Odsłon: 2307

60 min
22
30 min
3
Desery Pierniczki na miodzie gryczanym

Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...

Odsłon: 1737

30 min
11
>60 min
16
Dania główne Naleśniki ruskie

Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...

Odsłon: 359

>60 min
2