Podziel się bożonarodzeniowym przepisem i wygraj nawet 1000zł

Pierwsza połowa grudnia to czas przygotowań do świąt. To wtedy planujemy niezbędne prace i przygotowujemy potrawy, które chcemy podać najbliższym na wigilijnym stole. Podziel się z nami przepisami na smaczne święta i wygraj 250, 500 lub 1000 zł.

Fot. Smaker

Uwielbiasz krzątać się w kuchni i gotować świąteczne potrawy, gdy za oknem lekko prószy śnieg? W rytm znanych hitów piec i dekorować pierniczki? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że tak samo jak my, dajesz się ponieść przygotowaniom do Bożego Narodzenia. Co więcej, to oznacza, że kolejna edycja naszego konkursu jest specjalnie dla ciebie.

W grudniu poszukujemy przepisów, które można zaserwować na świątecznym stole. Mogą to być różnego rodzaju pierniczki, makowce, serniki, zupy, ryby, wędliny - wszystko to, co pojawia się u ciebie w czasie Bożego Narodzenia. Jeśli znasz ciekawy pomysł na takie danie, podziel się nim z nami. Jak co miesiąc, nagrodzimy autorów 10 najciekawszych przepisów.

Nagrody

Nagrodzimy 10 osób, pomiędzy które zostaną rozdzielone następujące nagrody:

  • Nagroda I stopnia - 1000 zł (przyznawana jednej osobie)
  • Nagroda II stopnia - 500 zł (przyznawane dwóm osobom)
  • Nagroda III stopnia - 250 zł (przyznawane dwóm osobom)
  • Wyróżnienie - kubek Smaker.pl (przyznawane pięciu osobom)

 

Wszyscy laureaci nagród I, II oraz III stopnia również zostaną nagrodzeni kubkami Smaker.pl.

Jakie przepisy można zgłosić do konkursu?

Tematem konkursu jest hasło "smaczne święta", które możesz zinterpretować na różne sposoby. Dodaj i zgłoś do konkursu przepis na tradycyjne bożonarodzeniowe danie, podziel się pomysłem na potrawę, którą w tym czasie serwuje się w twoim regionie lub po prostu, pokaż nam, co podasz swoim bliskim na święta. Znasz przepis na pierniczki, barszcz czerwony, rybę po grecku lub paszteciki? Świetnie wpiszą się w motyw przewodni naszego konkursu. Jesteśmy pewni, że możemy liczyć na waszą kreatywność, która nigdy nas nie zawodzi.

Aby ułatwić pracę naszego jury, zawrzyj w opisie przygotowania potrawy informację o tym, dlaczego twoim zdaniem przepis wpisuje się w główne hasło konkursu.

Jak zgłosić przepis do konkursu?

  • Ugotuj danie, które twoim zdaniem najlepiej spełnia wymogi konkursowe. Nie zapomnij o zrobieniu mu zdjęcia.
  • Zaloguj się na swoje konto w Smakerze. Jeśli go nie posiadasz, tutaj przeczytasz jak je założyć.
  • Dodaj swój przepis do Smakera, pamiętając, aby w formularzu zaznaczyć pole wyrażające chęć wzięcia udziału w konkursie. O tym, jak dodać przepis, przeczytasz tutaj.
  • Uzbrój się w cierpliwość i czekaj na wyłonienie zwycięzców.

 

Pamiętaj, że do konkursu możesz zgłosić nieograniczoną liczbę przepisów, jednak tylko jeden z nich będzie mógł zostać nagrodzony.

Najważniejsze daty

Konkurs rozpoczyna się 01.12.2021 i trwa do 31.12.2021.

Wyłonienie zwycięzców nastąpi do dnia 5.01.2022. Z wszystkimi laureatami skontaktujemy się za pomocą wiadomości w serwisie i drogą mailową. Sprawdzaj swoją skrzynkę na bieżąco, być może to właśnie ty będziesz laureatem konkursu.

Dokładny regulamin konkursu znajduje się tutaj.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 62

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2