Ryż z jabłkami, pizza, kopytka, zupa ogórkowa, a nawet jajecznica! My już wiemy, jakie dania wprawiają Was w dobry nastrój.

Pani Kaja M.:

Nie mam jednego dania, które wprowadzałoby mnie w dobry nastrój. Takich smaków jest bardzo wiele. Smaków prostych lub nietuzinkowych, ale zaskakujących. W kuchni najpiękniejsze jest to, że w prostej potrawie można zmienić/dodać jeden składnik, a danie zmieni się o 180 st. Lubię kiedy w coś oczywistego wkrada się nutka szaleństwa i nietuzinkowości - wtedy wiem, że ktoś, kto dane danie przyrządzał bawi się swoją pracą, a to w kuchni jest dla mnie najważniejsze.

Pani Anna H.:

Tym daniem jest pieczony kurczak faszerowany leśnymi grzybami i kapustą. Przygotowałam to danie właśnie wtedy, kiedy zdecydowaliśmy się powiedzieć moim Rodzicom, że zostaną Dziadkami. Do tej pory nie zapomnę miny mojej Mamy, która przez 2 minuty nie mogła wykrztusić z siebie słowa, a później płakała około godziny. Koniec końców kurczaka trzeba było odgrzewać na nowo, bo co tu dużo mówić - odszedł na drugi plan :)

Jaką bombę kaloryczną funduje sobie Pani Katarzyna D.? A co poprawia humor Pani Aleksandrze? Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Dynia w occie marynowana

To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...

Odsłon: 7893

>60 min
12
Dania główne Gołąbki tradycyjne

Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...

Odsłon: 1152

60 min
7
Dania główne Fasolka po bretońsku

Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...

Odsłon: 36205

30 min
46
15 min
6