Rozstrzygnięcie konkursu: Zachwyć nas przepisem na piknikową przekąskę i wygraj słodkie nagrody!

Już wiemy, jakie przekąski szykujecie dla siebie i swoich bliskich na piknikowe wypady za miasto.


JEŻYNOWE RÓŻYCZKI...

"Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. ale przede wszystkim proste w przyrządzeniu. Moi znajomi je ubóstwiają, a moja przyszła teściowa nawet po prosiła o przepis:) świeże jeżyny i serek brie idealnie się uzupełniają, tworząc harmonijny związek

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 serek brie naturalny
kilka łyżek dżemu jeżynowego/malinowego
20 świeżych jeżyn
20 wykałaczek większych

sposób przygotowania:
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraciki, powinno wyjść około 20, wkładamy je do foremek po muffinkach, dokładając kawałki sera i po małej łyżeczce dżemu. Lekko zaginamy rogi ciasta, tworząc sakiewki. Piec wszystko w temperaturze 180 C przez 12-15 minut. po wyjęciu, delikatnie wystudzić położyć świeżą jeżynę i wbić wykałaczkę."

Zobacz zwycięski przepis Pani Katarzyny. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 58

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2