Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Już wiemy, jakie przekąski szykujecie dla siebie i swoich bliskich na piknikowe wypady za miasto.


JEŻYNOWE RÓŻYCZKI...

"Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. ale przede wszystkim proste w przyrządzeniu. Moi znajomi je ubóstwiają, a moja przyszła teściowa nawet po prosiła o przepis:) świeże jeżyny i serek brie idealnie się uzupełniają, tworząc harmonijny związek

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 serek brie naturalny
kilka łyżek dżemu jeżynowego/malinowego
20 świeżych jeżyn
20 wykałaczek większych

sposób przygotowania:
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraciki, powinno wyjść około 20, wkładamy je do foremek po muffinkach, dokładając kawałki sera i po małej łyżeczce dżemu. Lekko zaginamy rogi ciasta, tworząc sakiewki. Piec wszystko w temperaturze 180 C przez 12-15 minut. po wyjęciu, delikatnie wystudzić położyć świeżą jeżynę i wbić wykałaczkę."

Zobacz zwycięski przepis Pani Katarzyny. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Znamienita przekąska

Delikatne ciasto , aromatyczne dodatki, super przekąska do pracy lub na drugi...

Odsłon: 77

30 min
1
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...

Odsłon: 960

30 min
7
Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 4699

>60 min
9
Przekąski Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...

Odsłon: 113400

60 min
199
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 11557

60 min
24
Dania główne Kremowe risotto z bobem

Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...

Odsłon: 1451

15 min
8