JEŻYNOWE RÓŻYCZKI...
"Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. ale przede wszystkim proste w przyrządzeniu. Moi znajomi je ubóstwiają, a moja przyszła teściowa nawet po prosiła o przepis:) świeże jeżyny i serek brie idealnie się uzupełniają, tworząc harmonijny związek
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 serek brie naturalny
kilka łyżek dżemu jeżynowego/malinowego
20 świeżych jeżyn
20 wykałaczek większych
sposób przygotowania:
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraciki, powinno wyjść około 20, wkładamy je do foremek po muffinkach, dokładając kawałki sera i po małej łyżeczce dżemu. Lekko zaginamy rogi ciasta, tworząc sakiewki. Piec wszystko w temperaturze 180 C przez 12-15 minut. po wyjęciu, delikatnie wystudzić położyć świeżą jeżynę i wbić wykałaczkę."
Zobacz zwycięski przepis Pani Katarzyny. Kliknij!