Już wiemy, jakie przekąski szykujecie dla siebie i swoich bliskich na piknikowe wypady za miasto.


JEŻYNOWE RÓŻYCZKI...

"Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. ale przede wszystkim proste w przyrządzeniu. Moi znajomi je ubóstwiają, a moja przyszła teściowa nawet po prosiła o przepis:) świeże jeżyny i serek brie idealnie się uzupełniają, tworząc harmonijny związek

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 serek brie naturalny
kilka łyżek dżemu jeżynowego/malinowego
20 świeżych jeżyn
20 wykałaczek większych

sposób przygotowania:
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraciki, powinno wyjść około 20, wkładamy je do foremek po muffinkach, dokładając kawałki sera i po małej łyżeczce dżemu. Lekko zaginamy rogi ciasta, tworząc sakiewki. Piec wszystko w temperaturze 180 C przez 12-15 minut. po wyjęciu, delikatnie wystudzić położyć świeżą jeżynę i wbić wykałaczkę."

Zobacz zwycięski przepis Pani Katarzyny. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Konfitura z fig (dżem z fig)

Prawdziwy rarytas :) Konfitura z fig to mega pyszny dodatek do rogali, chałek...

Odsłon: 8495

>60 min
12
Ciasta Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i sz...

Odsłon: 14084

60 min
27
Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 1047

30 min
5