Przepis Pani Katarzyny F. z Rzeszowa:
Potrzebne będą:
-spaghetti nr 5 BARILLA
-bakłażan
-suszone pomidory+olej z nich
-czerwona cebula
-oliwa z oliwek z czosnkiem i peperoncino
-sól,pieprz,bazylia
-przyprawa- suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem
-sos pomidorowy lub dobre pomidory z puszki pogniecione widelcem
Sposób przygotowania:
Wykonianie jest proste. Nastaw wodę na spaghetti BARILLA nr 5 , jak zacznie się gotować -to wrzuć makaron i gotuj. Międzyczasie na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pokrojonego w paseczki bakłażana oraz cebulę w piórka, dodaj również kawałeczki suszonego pomidora, postrzępioną bazylię i posyp przyprawą - suszone pomidory, z czosnkiem i czarnuszką. Lekko podsmaż, gdy zacznie mięknąć, dolej salsy pomidorowej lub jak nie masz, dodaj dobrych pomidorów z puszki i duś pod przykryciem. Popieprz, posól, dolej troszkę ostrego oleju z papryczek ,przykryj i duś.
Odcedz spaghetti,zahartuj pod zimna wodą i wyłóż na talerze. Dołóż sosu z bakłażanem...listek bazylii, parmezan ... i gotowe.
Zobacz zwycięski przepis Pani Anety G. z Warszawy , za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!