Przepis Pani Anety G. z Warszawy:
Potrzebne będą:
500 g mrożonego szpinaku
200 g makaronu
2 cebule
1 łyżeczka masła
75 g śmietany kremówki
Sól, pieprz
Tarta gałka muszkatołowa
1 łyżeczka oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
100 ml mleka
200 ml bulionu
50 g sera gran padano
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować wg przepisu.
1 cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Dodać szpinak, wlać śmietanę i gotować ok 4-5 minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową
Drugą cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę smażyć. Wlać mleko i bulion.
Do natłuszczonej delikatnie formy włóż makaron. Do środka makaronu dołóż farsz ze szpinaku. Na brzegi wylej sos pomidorowy. Posyp startym serem i gotowe
Pieczemy ok 15 minut w temp 180 st.
Zobacz zwycięski przepis Pani Moniki G. ze Świebodzina, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!