Sezon na dynię

Nagrodzilismy kojene osoby, które zakochały się makaronie Barilla. Sprawdź czym oczarowały jury.

Przepis Pani Anety G. z Warszawy:


Potrzebne będą:

500 g mrożonego szpinaku
200 g makaronu
2 cebule
1 łyżeczka masła
75 g śmietany kremówki
Sól, pieprz
Tarta gałka muszkatołowa
1 łyżeczka oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
100 ml mleka
200 ml bulionu
50 g sera gran padano

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować wg przepisu.

1 cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Dodać szpinak, wlać śmietanę i gotować ok 4-5 minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową
Drugą cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę smażyć. Wlać mleko i bulion.
Do natłuszczonej delikatnie formy włóż makaron. Do środka makaronu dołóż farsz ze szpinaku. Na brzegi wylej sos pomidorowy. Posyp startym serem i gotowe
Pieczemy ok 15 minut w temp 180 st.

Zobacz zwycięski przepis Pani Moniki G. ze Świebodzina, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kruche ciasto ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...

Odsłon: 22337

60 min
15
Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 13792

30 min
15
Dania główne Tonkatsu kotlet

Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...

Odsłon: 4323

15 min
6
Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 43280

30 min
40
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 532

>60 min
5