Wyłoniliśmy laureatów III tygodnia konkursu!

Nagrodzilismy kojene osoby, które zakochały się makaronie Barilla. Sprawdź czym oczarowały jury.

Przepis Pani Edyty G. z Brzeziny:

Potrzebne będą:

250g mieszanki owoców morza
1/2 opakowania makaronu Barilla spaghetti n.5
1 puszka pomidorów
1 szklanka soku pomidorowego
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 starta marchewka
łyżka oleju rzepakowego
kilka listków świeżej bazylii
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Owoce morza podsmażamy na oliwie, kiedy się zarumienią dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i marchew, czekamy aż produkty zeszklą się. Całość zalewamy sokiem pomidorowym i dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem, a następnie dusimy ok. 15 minut.
Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
5
60 min
0

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

6
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2