Sezon na dynię

Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców.

Przepis Pani Doroty D. z Piaseczna

Potrzebne będą:

1 opak. sałaty rucola
20 dag boczku wędzonego
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
prażony słonecznik
1/2 opakowania makaronu Barilla (ja wykorzystałam mini farfallemarchewkowo-dyniowe przywiezione prosto z Italii)
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Rucolę myjemy i rwiemy na male kawałki, dodajemy ugotowany makaron Barilla oraz pokrojone suszone pomidory i słonecznik. Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszkamy i skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego !!!

Zobacz zwycięski przepis Pani Żanety K. z Chorzowa, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane to wegetariańska wersja tradycyjnych, mięsnych mielonych...

Odsłon: 6732

30 min
6
Desery Krem czekoladowy z awokado

Krem czekoladowy z awokado to doskonały zamiennik gotowych wyrobów. Kupisz je...

Odsłon: 2140

15 min
6
15 min
10