Potrzebne będą:
Feria czerwonych kolorów- papryka, pomidorki cherry, czerwona fasola oraz ostra mieszanka smaków czyli moje chili con care.
Składniki:
500 g makaronu Integrale Penne Rigate Barilla
500 g mięsa mielonego wieprzowego
4 duże pieczarki
1 duża biała cebula
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
7 pomidorków cherry
3 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
150 g czerwonej fasoli
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
Zioła prowansalskie
Pieprz
Sól
Ostra czerwona papryka
Słodka czerwona papryka
Pieprz cayenne
Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Pieczarki, czerwoną i zieloną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Przygotowane mięso mielone łączymy z makaronem penne.