Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców.

Przepis Pani Wiolety Sz. z Grodziczna:

Potrzebne będą:

Feria czerwonych kolorów- papryka, pomidorki cherry, czerwona fasola oraz ostra mieszanka smaków czyli moje chili con care.
Składniki:
500 g makaronu Integrale Penne Rigate Barilla
500 g mięsa mielonego wieprzowego
4 duże pieczarki
1 duża biała cebula
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
7 pomidorków cherry
3 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
150 g czerwonej fasoli
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
Zioła prowansalskie
Pieprz
Sól
Ostra czerwona papryka
Słodka czerwona papryka
Pieprz cayenne
Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Pieczarki, czerwoną i zieloną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Przygotowane mięso mielone łączymy z makaronem penne.

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka grillowa

Prosta sałatka z kilku składników polana pysznym sosem. My podałyśmy ją na g...

Odsłon: 81

15 min
1
Desery Sernik na zimno z owocami lata

Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony dojrzałymi...

Odsłon: 698

30 min
6