Boże Narodzenie na słono

Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców.

Przepis Pani Żanety K. z Chorzowa

Potrzebne będą:

Krewetki średnie w liczbie 20 sztuk
Makaron spaghetti
Czosnek (ile jesteś w stanie znieść)
Zielona pietruszka
Papryczka chili
Ulubiony tarty ser
Oliwa
Sok z cytryny
Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra, sos sojowy,

Sposób przygotowania:

Rozmrożone krewetki skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy przyprawami. Tak okraszone zarumieniamy na maśle. Papryczkę chili i czosnek drobno siekamy i podsmażamy delikatnie na oliwie. Gotujemy makaron. Siekamy zieloną pietruszkę. Ugotowany makaron mieszamy z czosnkiem i oliwą na której się smażył, posypujemy zieloną pietruszką i dzielimy na porcje. Na wierzchu każdego dania umieszczamy przygotowane krewetki, posypujemy całość tartym serem, polewamy dodatkową oliwą i sosem sojowym.

Zobacz zwycięski przepis Pani Wiolety Sz. z Grodziczna, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
10
Ciasta Domek z piernika

Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...

Odsłon: 323

>60 min
11
Ciasta Sernik

Sernik to jedno z najpopularniejszych i najbardziej uwielbianych w Polsce cia...

Odsłon: 24200

30 min
41
Desery Zawijasy drożdżowe z miodem

Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...

Odsłon: 2548

60 min
4