Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców.

Przepis Pani Żanety K. z Chorzowa

Potrzebne będą:

Krewetki średnie w liczbie 20 sztuk
Makaron spaghetti
Czosnek (ile jesteś w stanie znieść)
Zielona pietruszka
Papryczka chili
Ulubiony tarty ser
Oliwa
Sok z cytryny
Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra, sos sojowy,

Sposób przygotowania:

Rozmrożone krewetki skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy przyprawami. Tak okraszone zarumieniamy na maśle. Papryczkę chili i czosnek drobno siekamy i podsmażamy delikatnie na oliwie. Gotujemy makaron. Siekamy zieloną pietruszkę. Ugotowany makaron mieszamy z czosnkiem i oliwą na której się smażył, posypujemy zieloną pietruszką i dzielimy na porcje. Na wierzchu każdego dania umieszczamy przygotowane krewetki, posypujemy całość tartym serem, polewamy dodatkową oliwą i sosem sojowym.

Zobacz zwycięski przepis Pani Wiolety Sz. z Grodziczna, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka grillowa

Prosta sałatka z kilku składników polana pysznym sosem. My podałyśmy ją na g...

Odsłon: 81

15 min
1
Desery Sernik na zimno z owocami lata

Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony dojrzałymi...

Odsłon: 698

30 min
6