Konkurs dobiegł końca. Bardzo dziękujemy za wszystkie, liczne zgłoszenia. Dzięki Wam poznaliśmy mnóstwo wybornych przepisów na dania z wykorzystaniem makaronu Barilla.

Makaron z cukinią i łososiem

Potrzebne będą:

300 g makaronu Tagliatelle Barilla
mała cukinia
160 g filetu z łososia
180 ml śmietany 18%
oliwa z oliwek
sok z cytryny
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Łososia myjemy, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnieskrapiamy go sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 20 min. Upieczonego łososia dzielimy na mniejsze kawałki.
Cukinię myjemy i kroimy w wąskie paski. Do gotującej się i osolonej wody wrzucamy paski cukinii i gotujemy około jednej minuty. Wyjmujemy i odsączamy.
Śmietankę wlewamy na rozgrzaną patelnię, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy tak długo, aż sos zacznie gęstnieć. Do sosu dodajemykawałki łososia i paski cukinii.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i polewamy sosem łososiowo -cukiniowym.

Zobacz zwycięski przepis Pani Eweliny S. z Otwocka, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Konfitura z fig (dżem z fig)

Prawdziwy rarytas :) Konfitura z fig to mega pyszny dodatek do rogali, chałek...

Odsłon: 8485

>60 min
12
Ciasta Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i sz...

Odsłon: 14042

60 min
27
Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 929

30 min
5