Potrzebne będą:
250 gram krewetek black tiger
2 łyżki masła
Makaron Barilla Tagliatelle All'uovo
Pesto:
125 gram rukoli
50 gram orzechów włoskich
60 gram tartego sera typu grana padano
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
pieprz sól do smaku
Sposób przygotowania:
1. makaran gotujemy aldente według przepisu na opakowaniu
2. rukole myjemy i osuszamy.
3.Wszystkie składniki pesto miksujemy w blenderze nagładką masę. Doprawiamy solłą pieprzem o smaku.
4. Krewetki zesmażamy na maśle, dodajemy makaron. Smażymy przez minutę.
5. Danie mieszamy z pesto i wykładamy na talerz.
6. Spożywamy natychmiast po przygotowaniu.
Smacznego :)
Zobacz zwycięski przepis Pani Marty Sz. z Płocka, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!