Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Konkurs dobiegł końca. Bardzo dziękujemy za wszystkie, liczne zgłoszenia. Dzięki Wam poznaliśmy mnóstwo wybornych przepisów na dania z wykorzystaniem makaronu Barilla.

Makaron z pesto z rukoli i krewetkami

Potrzebne będą:

250 gram krewetek black tiger
2 łyżki masła
Makaron Barilla Tagliatelle All'uovo
Pesto:
125 gram rukoli
50 gram orzechów włoskich
60 gram tartego sera typu grana padano
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
pieprz sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. makaran gotujemy aldente według przepisu na opakowaniu
2. rukole myjemy i osuszamy.
3.Wszystkie składniki pesto miksujemy w blenderze nagładką masę. Doprawiamy solłą pieprzem o smaku.
4. Krewetki zesmażamy na maśle, dodajemy makaron. Smażymy przez minutę.
5. Danie mieszamy z pesto i wykładamy na talerz.
6. Spożywamy natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego :)

Zobacz zwycięski przepis Pani Marty Sz. z Płocka, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 4519

>60 min
7
Przekąski Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...

Odsłon: 113176

60 min
199
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 11370

60 min
21
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...

Odsłon: 600

30 min
5
Dania główne Kremowe risotto z bobem

Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...

Odsłon: 1005

15 min
8
30 min
5