Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Konkurs dobiegł końca. Bardzo dziękujemy za wszystkie, liczne zgłoszenia. Dzięki Wam poznaliśmy mnóstwo wybornych przepisów na dania z wykorzystaniem makaronu Barilla.

Przepis Pani Marty Sz. z Płocka

Potrzebne będą:

250 g fileta z kurczaka
150 g boczku parzonego wędzonego
15 dag sera żółtego
200 g pieczarek
300 ml śmietanki 30%
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Opakowanie makaronu Barilla Penne Rigate

Sposób przygotowania:

Filet i boczek kroimy w kosteczkę,
Cieniutko ciachamy każdą pieczareczkę.
Natkę i czosnek porządnie siekamy,
Natomiast ser żółty na tarce ścieramy.
Mięsko i czosnek na oleju delikatnie podsmażamy,
Do smaku pieprzem i solą je przyprawiamy.
Zalewamy wszystko śmietanką trzydziestką,
Makaronu gotujemy całe pudełeczko!
Sera i natki część do sosu dorzucamy,

resztą pięknie talerze przyozdabiamy!

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 4520

>60 min
7
Przekąski Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...

Odsłon: 113177

60 min
199
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 11371

60 min
21
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...

Odsłon: 601

30 min
5
Dania główne Kremowe risotto z bobem

Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...

Odsłon: 1005

15 min
8
30 min
5