Sylwester

Konkurs dobiegł końca. Bardzo dziękujemy za wszystkie, liczne zgłoszenia. Dzięki Wam poznaliśmy mnóstwo wybornych przepisów na dania z wykorzystaniem makaronu Barilla.

Przepis Pani Marty Sz. z Płocka

Potrzebne będą:

250 g fileta z kurczaka
150 g boczku parzonego wędzonego
15 dag sera żółtego
200 g pieczarek
300 ml śmietanki 30%
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Opakowanie makaronu Barilla Penne Rigate

Sposób przygotowania:

Filet i boczek kroimy w kosteczkę,
Cieniutko ciachamy każdą pieczareczkę.
Natkę i czosnek porządnie siekamy,
Natomiast ser żółty na tarce ścieramy.
Mięsko i czosnek na oleju delikatnie podsmażamy,
Do smaku pieprzem i solą je przyprawiamy.
Zalewamy wszystko śmietanką trzydziestką,
Makaronu gotujemy całe pudełeczko!
Sera i natki część do sosu dorzucamy,

resztą pięknie talerze przyozdabiamy!

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
6
Przekąski Śledź w oleju wigilijny

Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...

Odsłon: 1882

30 min
6
>60 min
13
Ciasta Domek z piernika

Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...

Odsłon: 416

>60 min
17