Ewa_Gotuje

Domowe marynaty

Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak.

Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.

Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.

 

Tytuł: Domowe marynaty. Wyd. 2
Autor: Colette Prommer, Stefan Grossauer
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-142-0 Format 165x235 mm
Stron 96
Cena 19,90 zł

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Parówkowe serce

Bardzo lubię parówki oraz dania z jajek. Dzisiaj łącze te dwa składniki w jed...

Odsłon: 276

15 min
8
wszystkie
2

Polecane artykuły

Informacje Z czym zrobić szaszłyki na grilla? 10 najlepszych pomysłów na prostą przekąskę

Majówka kojarzy się z odpoczynkiem, wyjazdami i wiosennym słońcem. Jest jeszcze coś, na co czekają miliony Polaków - to aromatyczny zapach kiełbask...

1
Informacje Najlepsze przepisy na marynaty do różnych rodzajów mięs. Propozycje na grilla

Idealne mięso na grilla musi być soczyste, aromatyczne i miękkie. Niezależnie od tego, czy planujemy przygotować karkówkę, piersi z kurczaka, czy ż...

2
Ewa gotuje Wiosenne potrawy Ewy Wachowicz

W 509. odcinku autorskiego programu „Ewa gotuje”, prowadząca zaprezentowała widzom wspaniałe pomysły na lekkie wiosenne dania. Podzieliła się przep...

1
Informacje Szkolenia kulinarne – na jaki kurs warto się zapisać?

Ostatnimi czasy preferencje żywieniowe Polaków bardzo się zmieniły. Coraz rzadziej przygotowujemy ciężkostrawne dania i często rezygnujemy z gęstyc...

0