Cześć, tu Mia i Lina!
Jeśli czytałeś naszą książkę "Food Pharmacy", to już trochę nas znasz i pamiętasz, jak smakuje nasz... powitalny szot z kurkumy! Wiesz również, że chcemy zarazić wszystkich naszą pasją do jedzenia o przeciwzapalnych właściwościach, bogatego w przeciwutleniacze i wspierającego dobre bakterie układu pokarmowego jak Luke Skywalker Rebelię.
Teraz oddajemy w Twoje ręce naszą książkę kucharską. Napisałyśmy ją dla każdego, kto chce wprowadzić do swojej kuchni zdrowe produkty - takie, które pomagają dobrejflorze jelitowej, zapobiegają stanom zapalnym oraz odpierają ataki wielu chorób. W naszych recepturach znajdziesz dużo warzyw, nasion, orzechów i przypraw. Potrawy są bezglutenowe, pozbawione nabiału oraz cukru, a co najważniejsze - są pyszne! Przetestowane przez wytrawnych smakoszy.
Przygotowanie spaghetti z cukinii lub wegańskich paluszków rybnych to tylko kilka chwil, a podniebienie będzie zachwycone. Jelita też! A wszystko to podane w pięknej oprawie i doprawione solidną dawką poczucia humoru. Dostępne bez recepty!
Lina Nertby Aurell - politolożka, specjalistka od rozwoju biznesu i promocji handlu na rynkach wschodzących, przedsiębiorca i współzałożycielka firmy doradczorekrutacyjnej.
Mia Clase - kreatorka w branży reklamowej, przez wiele lat pracowała jako copywriter i szef kreatywny w
kilku znaczących agencjach reklamowych w Sztokholmie i Nowym Jorku.
Książka powstała we współpracy z dr. Stigiem Bengmarkiem, byłym ordynatorem oddziału chirurgii i dyrektorem kliniki przy Uniwersytecie w Lund, który od 30 lat bada, w jaki sposób żywność wpływa na ludzkie ciało.
Żródło: mateirały prasowe/ Wydawnictwo Otwarte