Sezon na dynię

Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta.

Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa z brukselką

Przepis na zupę jarzynową z brukselką.

Odsłon: 1194

60 min
16
15 min
5
Desery Bułeczki dyniowe z czekoladą

Bułeczki dyniowe z czekoladą to dość nieoczywiste połączenie. Do zrobienia ci...

Odsłon: 13820

30 min
16
Ciasta Śliwka w czekoladzie potrójnie czekoladowa

W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...

Odsłon: 3998

>60 min
8