Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.
Kuchnia żydowska
Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Babeczki z jabłkiem
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Cynamon
- Jajka
Odsłon: 93
4
Śniadania
Racuszki na śniadanie
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
- Impreza
- Walentynki
- Halloween
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Cynamon
- Jajka
Odsłon: 120
5
Ciasta
Proste ciasto na weekend
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Polska
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciasta
- Jajka
Odsłon: 127
4
REKLAMA