Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta.

Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Naleśniki

Podstawowy i bardzo prosty przepis ;)

Odsłon: 16983

15 min
54
Sałatki Sałatka z awokado

Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...

Odsłon: 45745

30 min
34
30 min
8
Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 3892

>60 min
7