Do góry

Newsy

Nowy Magazyn Pyszne już w kioskach

W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie.

Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada nas niemoc i zmęczenie, parzymy kawę - po włosku, po turecku albo po francusku - jak kto lubi. A potem, pełni nowej energii, lepimy pierogi dim sum, pieczemy chleb i jedziemy widelcem po mapie do Burgundii. Kto powiedział, że jesień jest nudna?

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Pyra, grula, kartofel, ziemniak... Nuda? Skądże znowu! - Przekonaj się, że ziemniak jest warzywem wartym królów. A jakie cuda można z niego wyczarować!
- Warsztaty kulinarne: Idziemy na grzyby - Trudno wyobrazić sobie jesień bez wyprawy na grzybobranie i bez zapachu tych plonów lasu w kuchni. Dowiedz się, jak sobie poradzić z grzybami i co z nich upichcić
- Smaker poleca: Kulinarne rekordy - A może by tak spróbować dań, które przyprawiają o dreszczyk emocji, zadziwiają wyglądem, zdumiewają rozmiarami lub kosztują krocie?
- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - Szybko przygotuj obiad i pozwól sobie na lenistwo. Z tymi przepisami to możliwe!
- Domowa piekarnia: Razowy, pszenny, z orzechami - każdy chleb jest pyszny! - W zaciszu własnej kuchni możesz przygotować każde pieczywo, które Ci się zamarzy. I będzie ono najsmaczniejsze!
- Smakujemy Polskę: królik z Dolnego Śląska i miody pitne jak złoto
- Z czym to się je?: Kawa na ławę - Poznaj historię i właściwości czarnego napoju oraz przekonaj się, że nadaje się nie tylko do picia, ale może też być wyśmienitym składnikiem potraw
- Do poczytania: Etiopski napar - Nikt nie parzy kawy lepiej niż Etiopczycy. Szczególnie w chatce położonej na wysokości powyżej 3000 m n.p.m.
- Jedzmy zioła: Koniczyna - Ta szeroko występująca roślina nie tylko wygląda uroczo i przynosi szczęście, ale może też wyśmienicie smakować w oszałamiających daniach
- Warsztaty kulinarne: Dim sum - Orientalne pierożki polecają się zarówno na obiad, jak i na przyjęcie. Nie bój się - dasz radę!
- Widelcem po mapie: Kwintesencja Francji z nutą burgunda - Podróż po najsmaczniejszym i najwykwintniejszym regionie Francji, okraszona najlepszym winem i średniowieczną atmosferą
- Słodkości: Babie lato pachnie słodko - Póki czas, korzystajmy z owoców pełnych słońca i upieczmy pyszne łakocie

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń