Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto z jabłkami to świetna propozycja na szybki deser. Ciasto wychodzi kruche, wyjątkowo aromatyczne z soczystymi kawałkami jabłek. Idealne do popołudniowej kawki, nie tylko od święta.
miska, nóż, deska do krojenia
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 78
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 442
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 200
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 78
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 442
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 200
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do pieczenia. Formę do pieczenia wysmaruj masłem lub użyj papieru do pieczenia. Połącz mąkę, cukier puder i sól. Dodaj 2 żółtka i zagnieć ciasto palcami. Rozwałkuj ciasto na cienki placek i wyłóż nim dno formy. Podpiekaj spód przez 10 minut.
Pokrój na drobno jabłka, tak na ok. 1 cm lub przetrzyj na dużych oczkach na tarce. Możesz dodać pół łyżeczki cynamonu oraz cukier wanilinowy. Dzięki temu ciasto będzie bardziej aromatyczne. Tak przygotowaną masę nałóż na ciasto i piecz przez 25 minut, aż jabłka zmiękną i będą pięknie pachnieć.
Gdy ciasto będzie gotowe, oprósz je cukrem pudrem i udekoruj listkiem mięty.