Do góry

Newsy

Obalamy mity na temat grillowania

Grillowanie jest dla nas prawdziwym rytuałem, który zdążył obrosnąć wieloma mitami. W które z nich powinniśmy wierzyć, a które możemy włożyć między bajki?

Fot. 123RF

Sezon grillowy trwa w najlepsze – większość z nas zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie pieczoną kiełbasę. Z pewnością wielu z was przy tej okazji usłyszało także wiele porad na temat tego, jak grillować, aby jedzenie przygotowane w ten sposób było nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Tylko w które z nich powinniśmy wierzyć? Specjalnie dla was obalamy kilka najpopularniejszych mitów, dotyczących grillowania.

1. Im więcej dymu, tym lepiej

W tym wypadku prawda jest zupełnie inna – im mniej dymu, tym lepiej, gdyż tylko w tym wypadku mamy pewność, że grillujemy zdrowo. Oczywiście, nie ma grilla bez dymu, jednak nie powinno być go zbyt dużo, zwłaszcza jeśli mówimy o gęstym, niemal białym dymie, który szczypie nas w oczy i gardło. Pojawienie się takiego dymu może oznaczać, że zastosowaliśmy złą rozpałkę lub nieprawidłowo grillujemy nasze potrawy.

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń