Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowe amerykańskie ciasteczka z czekoladą. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Aby wszyły idealne, musisz pamiętać o dwóch rzeczach. Po pierwsze, masło i jajko musi być w temperaturze pokojowej. Po drugie, po wyjęciu z pieca, ciasteczka pozostaw na blaszce przez 2-3 minuty, dopiero po tym czasie przenieś je do całkowitego wystudzenia.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22635
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 333
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22635
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 333
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło (w temperaturze pokojowej) ubij wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj jajko i pastę waniliową, ponownie zmiksuj. Do powstałej masy wsyp mąkę i za pomocą szpatułki sylikonowej dokładnie wymieszaj. Na samym końcu wsyp dropsy czekoladowe i ponownie wymieszaj.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 10 minut.
Amerykańskie ciasteczka po upieczeniu pozostaw na blaszce na kilka minut do przestygnięcia. Następnie przenieś na kratkę i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.