Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416017
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416017
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2749
Składniki
1. czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami zalewy, 2. filet z kurczaka przekroić na pół, karczek można lekko rozbić, mięso natrzeć zalewą, odstawić na noc do lodówki, 3. ziemniaki i pora pokroić w plastry, marchew w kostkę, na dnie naczynia do zapiekania ułożyć ziemniaki z warzywami, lekko posolić, na wierzch położyć kawałki mięsa, całość zalać 1/2 szkl wody i pozostałą zalewną, przykryć folią, wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika, pieć ok 50 min, po tym czasie zdjąć folię i jeszcze piec do czasu wyparowania wody smacznego