Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7959
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1298
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7959
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1298
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
Składniki
1. czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami zalewy, 2. filet z kurczaka przekroić na pół, karczek można lekko rozbić, mięso natrzeć zalewą, odstawić na noc do lodówki, 3. ziemniaki i pora pokroić w plastry, marchew w kostkę, na dnie naczynia do zapiekania ułożyć ziemniaki z warzywami, lekko posolić, na wierzch położyć kawałki mięsa, całość zalać 1/2 szkl wody i pozostałą zalewną, przykryć folią, wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika, pieć ok 50 min, po tym czasie zdjąć folię i jeszcze piec do czasu wyparowania wody smacznego