Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne pulpeciki z sosem chrzanowym
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 218
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 218
Składniki
Mięso ( najlepiej z rosołu ) i gotowaną marchewkę mielimy Do mięsa i marchewki dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawiamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego
SOS: W małym rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę nie rumieniąc jej. Do mąki z masłem dodać przestudzony bulion. Dokładnie rozmieszać, aby nie było grudek (najlepiej trzepaczką rózgową). Pogotować kilka minut Dodać śmietanę i chrzan, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Pulpeciki wrzucamy na gotującą się wodę. Po wypłynięciu gotujemy 2-3 minuty Pulpeciki podajemy z sosem chrzanowym