Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to doskonałe źródło białka, awokado dostarczy ci zdrowych tłuszczy, a pyszny arbuz świetnie orzeźwia. To doskonała propozycja na lato.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 57
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 695
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 57
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 695
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Bób ugotuj w osolonej wodzie przez około 20 minut. Wcześniej możesz namoczyć go w zimnej wodzie. Wydrąż arbuza i awokado, wszystko pokrój w kostkę.
Do miski wyłóż mix sałat, bób, awokado i arbuza. Całość posyp tartym parmezanem. Dodaj sól, pieprz, oliwę, miętę i sok z limonki. Wszystko dokładnie wymieszaj.