Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na każdą porę roku! A Sylwester może być z nim wspaniały:-)
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23938
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 204
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 158
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23938
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 204
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 158
Składniki
Warzywa umyć. Obrać ze skórki. Pokroić w mniejsze kawałki. Kiełbasę, boczek i fileta pokroić Wszystko wrzucamy do dłużej miski. Dodajemy do całości przypraw (te co lubicie). Zostawiacie na min 2 godziny (najlepiej jeszcze dłużej) żeby nam się to wszystko dobrze zamarynowało. W między czasie przygotowujemy kociołek. Wysmarowujemy środek smalcem, żeby nam kapusta nie przywierała (smalcu nie żałujemy). Następnie wykładamy środek (spód i boki kociołka) liśćmi kapusty. Teraz całość z naszej miseczki wkładamy do kociołka. Zamykamy kociołek i zabieramy go na palenisko. ( w moim przypadku na trawie ustawiam 3 cegły i kładę kociołka na nie). Oczywiście kładziemy drewienka pod kociołek i podpalamy. Po 2,5 - 3 godz nasze jedzenie z kociołka będzie gotowe. ( w miedzy czasie można sprawdzić, czy wszystko mięknie i dostosować czas duszenia. Wszystko musi być bardzo miękkie) Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej :-) Życzę smacznego!!!