Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Moussaka - przepis siostry Anastazji"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6318
Polecam.
Odsłon: 346
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6318
Polecam.
Odsłon: 346
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Cukinię umyć, nie obierać ze skóry, pokroić w plastry, posolić, odstawić, aby odeszła woda. Oprószyć mąką, podsmażyć do zrumienienia.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć. Dodać oprószone solą i pieprzem mięso, podsmażyć.
W naczyniu ułożyć kolejno: cukinię, mięso, pomidory, cukinię. Wymieszać mleko z jogurtem i żółtkami, zalać zapiekankę. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „173 specjały siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień