Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Moussaka - przepis siostry Anastazji"
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 128
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 31
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 134
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 525
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4515
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 128
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 31
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 134
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 525
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4515
Składniki
Cukinię umyć, nie obierać ze skóry, pokroić w plastry, posolić, odstawić, aby odeszła woda. Oprószyć mąką, podsmażyć do zrumienienia.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć. Dodać oprószone solą i pieprzem mięso, podsmażyć.
W naczyniu ułożyć kolejno: cukinię, mięso, pomidory, cukinię. Wymieszać mleko z jogurtem i żółtkami, zalać zapiekankę. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „173 specjały siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień