Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe do zrobienia kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i tartym serem
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu, dzielimy je na części tzn kroimy je wzdłuż, odcinamy polędwiczki
robimy marynatę z sosu sojowego i 2 łyżek wody, zanurzamy w niej mięso, odstawiamy na ok. 15-30 min.
w czasie marynowania się mięsa, kroimy w kostkę cebulę i pieczarki i usmaż na 2 łyżkach oleju do zrumienienia, następnie zalewamy 0,25 szklanki wody, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy bez przykrycia do odparowania większości wody gdy pieczarki będą gotowe przekładamy je z patelni do talerza lub salaterki
mięso wyciągamy z zalewy i smażymy na tej samej patelni 2 min z jednej strony, następnie odwracamy kotlety i łyżką nakładamy na wierzch każdego kotleta pieczarki i sypiemy serem, dusimy pod przykryciem! ok. 2 min. aż ser się rozpuści nadmiar sosu i pieczarek uzywamy do polania ziemniaków lub ryżu