Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z dyni posypane cukrem pudrem lub podane z ulubionym dżemem będą wspaniałym daniem na obiad lub kolację. :)
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 41
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 60
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 41
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 60
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Składniki
Dynię umyć, usunąć pestki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Mąkę przesiać przez sitko wraz z sodą. Dodać sól. Jajko rozmącić wraz z kefirem i łyżką oleju. Połączyć składniki i wyrobić gładkie ciasto.
Dodać dynię, wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć placki z dwóch stron. Posypać cukrem pudrem. Podawać z dżemem.
Smacznego! :)