Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z dyni posypane cukrem pudrem lub podane z ulubionym dżemem będą wspaniałym daniem na obiad lub kolację. :)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Składniki
Dynię umyć, usunąć pestki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Mąkę przesiać przez sitko wraz z sodą. Dodać sól. Jajko rozmącić wraz z kefirem i łyżką oleju. Połączyć składniki i wyrobić gładkie ciasto.
Dodać dynię, wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć placki z dwóch stron. Posypać cukrem pudrem. Podawać z dżemem.
Smacznego! :)