Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z dyni posypane cukrem pudrem lub podane z ulubionym dżemem będą wspaniałym daniem na obiad lub kolację. :)
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 12
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 517
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 80
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 527
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 12
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 517
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 80
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 527
Składniki
Dynię umyć, usunąć pestki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Mąkę przesiać przez sitko wraz z sodą. Dodać sól. Jajko rozmącić wraz z kefirem i łyżką oleju. Połączyć składniki i wyrobić gładkie ciasto.
Dodać dynię, wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć placki z dwóch stron. Posypać cukrem pudrem. Podawać z dżemem.
Smacznego! :)