Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną zazwyczaj mamy ochotę na lekkie i pełne kolorów posiłki. Tym razem przedstawiamy wam świetną propozycją na lekki, choć pożywny obiad składający się z ugotowanej komosy ryżowej, grillowanego łososia, kompozycji świeżych warzyw i emulsyjnego sosu. Taki obiad ucieszy osoby na diecie niskowęglowodanowej, potrzebujących białka, błonnika, witamin i innych składników odżywczych.
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 799
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 56
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 125
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 799
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 56
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 125
Składniki
Łososia umyj, osusz i natrzyj marynatą z oleju, soku z limonki i przeciśniętego ząbka czosnku. Wstaw rybę do lodówki na 30 minut.
W międzyczasie ugotuj komosę ryżową w osolonej wodzie, odcedź i odstaw. Pokrój pomidory na połówki lub ćwiartki, umyj i osusz zieleninę. Rozgrzej patelnię grillową i natłuść ją olejem. Dopraw łososia grubo mieloną solą i czarnym lub kolorowym pieprzem, po czym grilluj przez około 3 minuty z każdej strony.
Przystąp do złożenia talerza. Wyłóż porcję ugotowanej komosy ryżowej, dodaj pokrojone pomidorki, mieszankę rukoli z roszponką oraz zielony groszek. Polej całość dressingiem wykonanym z oliwy, soku z limonki i przeciśniętego przez praskę czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec wyłóż łososia w kawałkach, udekoruj plasterkiem limonki i podawaj.