Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 798
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 256
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 531
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 136
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 798
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 256
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 531
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 136
Składniki
Mięso wymieszać z przyprawami i dokładnie wyrobić. Może to zająć nawet 15 minut albo więcej - mięso musi być bardzo kleiste i odchodzić od ręki. Jeśli nie wyrobicie mięsa dokładnie, to będzie się potem gotowa mielonka bardzo kruszyła. Po wyrobieniu mięsa wkładamy je do szynkowara, zamykamy go i gotujemy przez ok. 1 godzinę w wodzie o temp. 70-80 stopni (żeby nie bulgotała). Po godzinie wyjąć szynkowar z wody i odstawić do wystudzenia. Mięso wyjąć dopiero na zimno i przechowywać w lodówce.