Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już zawsze i bez ograniczeń delektować się ich wyjątkowym smakiem.
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 6935
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 12405
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 1078
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 6935
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 12405
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 1078
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać posiekaną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, mąkę pszenną, doprawić obficie solą i pieprzem do smaku. Wymieszać aby powstało dość gęste ciasto.
Na patelni rozgrzać olej.
Za pomocą łyżki nakładać na patelnię porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoto. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami (np. sos pieczarkowy, keczup, śmietana etc.)