Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe babeczki lubi chyba większość z nas. Te, przygotowane w wersji na słono mogą stanowić świetną przekąskę lub dodatek do zupy krem. Polecam!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 196
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 196
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Mięso umyć, pokroić i usmażyć na oliwie z przyprawami. Następnie ostudzić i zmielić. Odcedzoną kukurydzę dodać do mięsa i wymieszać.
Jaja z miksować z maślanką. Dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Na końcu przyprawy i całość dokładnie połączyć.
Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i łyżce farszu. Na wierzch rozłożyć pozostałe ciasto.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min. Jako przekąskę można podawać np. z sosem bazyliowym. Smacznego!