Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to danie złożone z pieczarek oraz jajek. Doprawione przyprawami, natką i cebulką daje sycące i pyszne danie.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 21
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 21
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia. Do podsmażonej cebuli dodajemy obrane drobno pokrojone pieczarki. Całość doprawiamy pieprzem i solą, smażymy do 15 minut na średnim ogniu. Po odparowaniu nadmiaru wody pieczarki oprószamy mąką, dolewamy śmietanę i lekko mieszamy. Następnie wbijamy ostrożnie po jednym jajku. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną. Całość posypujemy posiekaną cebulką zieloną oraz natką pietruszki. Podajemy z ziemniaczkami lub do frytek. Fajnie smakują z ulubioną sałatką.