Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wiosenna łączy w sobie oba składniki ulubione dla okresu Wielkanocy: jajka i śledzia. Ryba została dodatkowo skropiona wyrazistym i lekko pikantnym sosem. Efektownego wyglądu nadają sałatce wycięte z jajek kwiaty. Danie pięknie wygląda na wielkanocnym stole – świeżo i wiosennie.
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 277
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 954
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 277
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 954
Składniki
Jajka ugotuj na twardo.
Śledzie odsącz i pokrój w dużą kostkę.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soku.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Połącz sos ze śledziem, jabłkiem i koperkiem. Składniki umieść w misce sałatkowej lub rozłóż równomiernie w pucharkach sałatkowych.
Na wierzchu umieść żółty ser starty na tarce o grubych oczkach.
Z jajek odetnij końcówki i odłóż je na bok. Jajka zetrzyj na tarce i posyp nimi wierzch sałatki.
Z odciętych końcówek jajek wykonaj kwiaty i udekoruj nimi sałatkę. Za pomocą żółtek wykonaj środek kwiatów.
Sałatkę wiosenną podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną listkami natki pietruszki.