Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem według przepisu znanej restauratorki - Magdy Gessler. Przepis został zaprezentowany w jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1045
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1045
Składniki
Szczaw dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szczaw oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy przez kilka minut pod przykryciem.
Do garnka wlewamy bulion, gotujemy, dodajemy podduszony szczaw z czosnkiem. Zupę gotujemy przez kilka minut, następnie blendujemy ją na gładki krem.
W miseczce łączymy żółtka ze śmietaną. Następnie przelewamy je wolnym strumieniem do garnka. Zupę mieszamy, na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem.
Jajka gotujemy na twardo. Zupę szczawiową serwujemy z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.