Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i szybka w przygotowaniu letnia sałatka.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 178
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 178
Składniki
Lekko osoloną wodę ( 1 1/2 szklanki ) zagotuj, Dodaj 1 szklankę komosy ryżowej i gotuj 12-15 min., aż ziarenka będą miękkie.
Pomidorki cherr poprzekrajaj na połówki, Ogórka pokrój na ćwiartki i za pomocą łyżki wydłub środek . Uprażyć płatki migdałów.
Pokrój miętę i szczypiorek.
Gdy komosa ryżowa będzie gotowa wymieszać ją z pomidorkami cherry, ogórkiem, miętą i szczypiorkiem. Skropić limonką i odrobiną oliwy z oliwek. Posolić i popieprzyć do smaku. Posypać uprażonymi płatkami migdałów i odrobiną rodzynek.
Smacznego !