Do góry

Desery Przepis na:

2-kolorowe muffinki z bananami

2-kolorowe muffinki z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 2257

2-kolorowe muffinki na bazie ciasta bananowego. Jedna część to ciasto bananowe, druga to ciasto bananowo-kakaowe. W trakcie pieczenia rosną, po wyjęciu lekko opadają ale nie zmienia to faktu że są pyszne i wilgotne.

Składniki

  • 3 małe banany (ok. 280 g po obraniu)
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 duże jajko
  • 1/2 szklanki naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka kakao
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banany zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, mąkę, sodę, cukier, jajko i jogurt, zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej wsypać kakao, krótko zmiksować.

  2. Do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek wykładać po ok. jednej łyżce białego i ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-28 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń