Do góry

Desery Przepis na:

3BiT

3BiT

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3741

Dodano:

Odsłon: 33236

pyszne znane ciasto!!!

Składniki

  • herbatniki (duża i mała paczka)
  • 2 masy krówka w puszce
  • krem do karpatki
  • 0,5l śmietana 30%
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 czekolady na polewe
  • 4 łyżki mleka
  • płatki migdałowe do dekoracji
  • kostka margaryny
  • 4 łyżki cukru pudru
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. foremkę wyłożyć folią aluminiową na dno rozłożyć warstwę ciastek , zrobić krem wg przepisu na opakowaniu i zimny utrzeć z kostką margaryny kasi. wyłożyć masę na ciastka, rozsmarować , dać drugą warstwę ciastek, wyłożyć na to masę krówkę , rozsmarować ją, dać następną warstwę ciastek , ubić śmietanę schłodzoną z 4 łyżkami cukru pudru, wlać do niej wcześniej rozpuszconą żelatynę w pół szklanki wody, wymieszać i wylać na ciastka, na śmietanę ułożyć warstwę ciastek, czekolady rozpuścić z 4 łyżkami mleka i wylać na wierzch, rozsmarować i posypać migdałami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń