Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z kremem nugatowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Składniki
Formę do muffinek z 12 wgłębieniami wyłóż papierowymi papilotkami. Pokrusz ciastka Oreo. Piekarnik rozgrzej do 175°C.
Masło ucieraj 4–5 minut z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kolejno wbijaj jajka. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z porcjami mleka. Wrzuć pokruszone ciastka i szybko wymieszaj. Ciasto nakładaj do wgłębień w formie. Wstaw do piekarnika na 20–25 minut. Wyjmij, wystudź.
Cukier puder przesiej z kakao. Dodaj twaróg. Ucieraj mikserem przez 3 minuty. Dodaj krem nugatowy. Przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj po porcji kremu na każdą babeczkę (patrz zdjęcia poniżej). Ciastka wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin, a najlepiej na noc.
Gorzką czekoladę posiekaj, roztop w kąpieli wodnej. Ostudź. Następnie polej nią babeczki.Źródło: Twój Styl