Do góry

Desery Przepis na:

Bajaderka

Bajaderka

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 473

Dodano:

Odsłon: 8938

Życzę smacznego !

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać cukier i jajka . Ciasto wyrobić, podzielić na dwie części , rozwałkować i upiec dwa placki . Jeden placek jeszcze ciepły , rozkruszyć w misce , dodać kakao , rozdrobnione bakalie , rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę . Drugi placek posmarować marmoladą , a następnie wyłożyć masę z bakaliami . Bajaderkę oblewa się polewą czekoladową lub lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolka26 19 listopada 2012 Bardzo dobre. Tylko spód trochę mi się przesuszył... Ile powinien "siedzieć" w piekarniku?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alooj 11 lutego 2010 muszę spróbować, :) ja kiedyś jadłam jeszcze tak że na tą masę był położony wafel andruta i dopiero polany polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi i pokorojone w trójkąty

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 11 lutego 2010 znam ten placek doskonale, robie go od ładnych kilku lat (przepis mam chyba ze starego Poradnika Domowego), zajada się nim cała rodzinka, najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy kruchy spód "przejdzie" masą :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 10 lutego 2010 Dodaje do ulubionych. Nigdy nie robiłam bajaderek, więc najwyższa pora spróbować. Szkoda, że nie masz zdjęć do przepisów.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń