Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z ogórkiem

Przepis dnia 2010-02-20
Barszcz z ogórkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1985

Dodano:

Odsłon: 6192

zupa, którą mogę jeśc na okrągło

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki obrac i pokroic na kawałki, zalac 3 litrami wody i gotowac. Ziemniaki, selera, pietruszkę i marchewkę pokroic w kostkę, wrzucic do gotujących się buraków. Po chwili dodac czosnek i gotowac do mementu kiedy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania wrzucic ogórki pokrojone na plasterki, pogotowac ok. 10 minut. Po tym czasie zupę zaprawic śmietaną, doprawic do smaku. Podawac z koprem i jajkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 19 stycznia 2017 Wszystkie zupy z buraczkiem uwielbiam :) i tez gotuje często bez wkładki mięsnej, można omaścić np. zesmażonymi skwarkami z boczku :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

raksaksa1 18 lutego 2010 Ale mi ślinka poleciała:))) Po weekendzie wchodzi w skład tygodniowego menu:)))pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 lutego 2010 Przepraszam Mari teraz rozumiem, że barszcz jest na wywarze warzywnym, po prostu pomyślałam, że zapomniałaś napisać o wkładce drobiowej lub żeberku wędzonym, ale już jest wszystko jasne.Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 17 lutego 2010 Podoba mi sie ten przepis,uwielbiam barszcz w każdej postaci.Ja równiez barszcz gotuje tylko na bazie warzyw i taki jest najlepszy.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 17 lutego 2010 Irmo, kompletny przepis podałam powyżej. Ja niezbyt przepadam za zupami na kościach, mięsie, itp. , a jak już robię rosół lub inną zupę na kościach/mięsie to stoję nad garem 3 godziny i zbieram szumowiny bo mam na ich punkcie obsesję :/ Gdyby coś w garnku pływało ponadprogramowo, to jedzenie mi w buzi rośnie :( Wracając do tematu i pytania: barszcz jak najbardziej można gotowac na jakimś drobiu, proponuję skrzydełka lub udka.
Mole, ja wypróbowałam Twoją ogórczankę, także bądź "dzielna" i pitraś barszcz :) A tak nawiasem mówiąc... Wszystko jest rzeczą gustu. Ja za tą zupką przepadam, mój mąż niekoniecznie :)
Pozdrawiam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 lutego 2010 Brzmi zachęcająco, tylko napisz na czym ugotować ten barszcz.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 17 lutego 2010 Hmm, takiego barszczu z buraków jeszcze nie jadłam. Na pewno zostanie wypróbowany. Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń