Do góry

Zupy Przepis na:

Barszczyk czerwony zwany przez moje dzieci zupką buraczaną:)

Barszczyk czerwony zwany przez moje dzieci zupką buraczaną:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 508

Dodano:

Odsłon: 4730

Pyszna , sycąca zupa o wyrazistym kolorze. Jedna z moich ulubionych zup.

Składniki

  • kawałek mięska na zupę( żeberko, kość od mięsa wołowego), ale nie koniecznie, 1 szt.
  • woda(to każdy daje wg własnych upodobań ile chce mieć zupy), 3 litry
  • buraki, 4 szt.
  • ziemniaki, 3-4 szt.
  • marchewki, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • kawałek selera
  • przyprawy do smaku, sól, pieprz, majeranek, tymianek, suszona pietruszka
  • tortelini z mięsem, ale nie koniecznie musi być
  • kukurydza, puszka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy wywar. Najpierw gotujemy mięso, nastepnie wrzucamy warzywa ziemniaki, marchew, seler, pietruszke pokrojoną w kostke, buraki trzemy na tarce i także wrzucamy, jak sie komuś nie chce trzeć może pokroić w kostkę i też bedzie fajnie.

  2. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy kukurydzę, przyprawy. Muszę przyznać że 1 raz wrzuciłam tortelini z mięsem do zupy i mojej rodzince smakowało:) Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń